«Στην Ελλάδα πρέπει να διαγραφεί το χρέος όπως ακριβώς έγινε και στη Γερμανία το 1953» υποστηρίζει ο διανοούμενος νομπελίστας Νόαμ Τσόμσκι σε δηλώσεις του.

Ο Τσόμσκι καταγγέλλει παράλληλα ότι οι Βρυξέλλες καταστρέφουν την χώρα μας με τις πολιτικές που ακολουθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία έπειτα από εντολή του λαού, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει πλέον να εφαρμόζει τις πολιτικές των Βρυξελλών και πως οι γερμανικές τράπεζες καταστρέφουν τη χώρα», τόνισε ο Τσόμσκι, σε συνέντευξη του στο Euronews.

O νομπελίστας επισημαίνει ότι οι πολιτικές αυτές αύξησαν το ελληνικό χρέος. «Το 50% των νέων είναι άνεργοι και περίπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Ελλάδα καταστρέφεται», υπογράμμισε ο γνωστός διανοούμενος από τις ΗΠΑ.

Σε ερώτηση και για τα άλλα κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το χρέος τους, όπως Ισπανία και Πορτογαλία, και το αν θα πρέπει να διαγραφεί επίσης το χρέος τους, ο Νόαμ Τσόμσκι, απάντησε ότι θα πρέπει να ισχύσει και γι’ αυτές το ίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσόμσκι, παρά το γεγονός ότι έχει τονίσει σε πολλές περιπτώσεις ότι οι πολιτικές αυτές οδηγούν στην καταστροφή, διακρίνει σημάδια αισιοδοξίας στον ορίζοντα: την ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos.

«Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει επιτέλους μια λαϊκή εξέγερση εναντίον των καταστροφικών οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών που προέρχονται από τη γραφειοκρατία και τις τράπεζες, και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Πρέπει να είναι», τόνισε ο Νόαμ Τσόμσκι.

Πηγή: imerisia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης