Δυναμική εκστρατεία κατά της άλογης ρίψης σκουπιδιών καθώς και εναντίον εκείνων που δεν πείθονται και εξακολουθούν να πετούν τα αποτσίγαρά τους από τα παράθυρα των αυτοκινήτων – και όχι μόνο – ξεκινά στη Βικτώρια, με κύριο στόχο η πολιτεία να είναι πάνω απ’ όλα πεντακάθαρη.

Ο πολιτειακός υπουργός Περιβάλλοντος Ράιαν Σμιθ δήλωσε ότι η νέα στρατηγική αποβλέπει στο να μην υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλαζ και να εξοικονομηθούν 78 εκατ. δολάρια που δαπανούνται ετησίως για τον καθαρισμό της πολιτείας. Η διαφημιστική εκστρατεία παροτρύνει, επίσης, τους πολίτες να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να θεωρούν καθήκον τους το να δηλώνουν στις Αρχές τους παραβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε χρόνο, τα σκουπίδια που μαζεύονται από τους δρόμους, τα πάρκα, τις πλαζ και από άλλα μέρη της πολιτείας ανέρχονται σε 14.500 τόνους, ποσότητα που αναλογεί σε 3 κιλά ανά άτομο. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση διπλασίασε πρόσφατα το πρόστιμο σε 504 δολάρια για όποιον πετά σκουπίδια, ενώ η νέα στρατηγική συμπεριλαμβάνει ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι δήμοι θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν επιτόπου πρόστιμα στους παραβάτες.

Χαρακτηριστικό των αυστηρότερων μέτρων για την πάταξη του φαινόμενου είναι και το γεγονός ότι ορισμένοι δήμοι θα προμηθεύσουν φιλανθρωπικούς οργανισμούς με φωτογραφικές μηχανές, προκειμένου να «συλλαμβάνουν» τους παραβάτες επ’ αυτοφώρω.

Η κυβέρνηση της Βικτώριας, στο πλαίσιο της στρατηγικής να διατηρήσει την πολιτεία κάτι παραπάνω από καθαρή, είναι διατεθειμένη να δαπανήσει 1,5 εκατ. δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια για αυτόν τον σκοπό, ζητώντας τη συνεργασία των δήμων, των επιχειρηματιών και των πολιτών γενικότερα. «Μια καθαρή Βικτώρια είναι καθήκον όλων μας» τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ράιαν Σμιθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης