Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι ανακοίνωσε ότι θα είναι ένας από τους υποψήφιους του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, στην Α΄ εκλογική περιφέρεια της Ρώμης. “Δέχθηκα τη σχετική πρόταση που μου έκανε το κόμμα μου και ελπίζω να συμβάλω στο θετικό αποτέλεσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και ολόκληρης της κεντροαριστερής συμμαχίας” πρόσθεσε ο Τζεντιλόνι.

Παράλληλα, τόνισε ότι η συμμαχία του κόμματός του με το ψηφοδέλτιο “Περισσότερη Ευρώπη” (επικεφαλής του οποίου είναι η ιστορική μορφή των ριζοσπαστών, Έμμα Μπονίνο) είναι χρήσιμη “για να αποτραπεί το ενδεχόμενο επικράτησης των αντευρωπαϊστών”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Ipsos, που δημοσιεύεται από την εφημερίδα Corriere della Sera, o Τζεντιλόνι είναι, στην φάση αυτή, ο δημοφιλέστερος πολιτικός, με θετική κρίση του 44% των ερωτηθέντων. Ακολουθεί ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων και νυν αντιπρόεδρος της βουλής, Λουίτζι Ντι Μάιο, με ποσοστό 33%. Ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός και σημερινός επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, “κερδίζει” το 23% των Ιταλών, ενώ ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, δεν ξεπερνά το 23%.

Βάσει και των στοιχείων αυτών, ενισχύεται η άποψη όσων, στον χώρο της κεντροαριστεράς, θεωρούν ότι ο Ρέντσι θα έπρεπε να κάνει ένα βήμα πίσω, με σαφέστερο τρόπο από ότι μέχρι τώρα, και να δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός των “Δημοκρατικών”. Και να ταχθεί, ουσιαστικά, υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας του Τζεντιλόνι, για μια ακόμη πρωθυπουργική θητεία.

Προς το παρόν, όμως -έξι εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου- ο Ματτέο Ρέντσι δεν δείχνει ακόμη να είναι έτοιμος να λάβει την σχετική απόφαση, η οποία, μπορεί να επηρεάσει με καθοριστικό τρόπο την όλη μελλοντική του πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης