Τα καταπιεστικά καθεστώτα σε μουσουλμανικά κράτη ευθύνονται για την τζιχαντιστική τρομοκρατία, θα υποστηρίξει σε ομιλία του σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ενώ θα υπεραμυνθεί της εξωτερικής πολιτικής της Δύσης και ταυτόχρονα θα καταγγείλει τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Η Βρετανία υπέστη τέσσερις τρομοκρατικές ενέργειες στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ μεταξύ του Μαρτίου και του Ιουνίου, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 36 άνθρωποι. Την Τετάρτη, ένας άνδρας προσήχθη ενώπιον δικαστηρίου όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό τη δολοφονία της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομιλία που θα εκφωνήσει στο Φόρεϊν Όφις, ο Τζόνσον θα καλέσει να υπάρξει διάλογος με τους μουσουλμάνους σε διεθνές επίπεδο και θα υποστηρίξει πως το να επιρρίπτεται η ευθύνη για την άνοδο του ισλαμιστικού εξτρεμισμού στις επεμβάσεις της Δύσης εξυπηρετεί το αφήγημα των τζιχαντιστών, σύμφωνα με ένα ενημερωτικό σημείωμα του βρετανικού ΥΠΕΞ.

Ο Τζόνσον θα υποστηρίξει ότι ο τζιχαντισμός μπορεί να είναι «εθιστικός σαν την κοκαΐνη» και θα επιχειρηματολογήσει ότι το να υποστηρίζεται «πως η τρομοκρατία που βλέπουμε στους δρόμους της Βρετανίας και της Αμερικής είναι κάποιου είδους τιμωρία για τον τυχοδιωκτισμό και την τρέλα στη Μέση Ανατολή σημαίνει πως παραβλέπεται ότι αυτές οι υποτιθέμενες τιμωρίες επιβάλλονται σε ανθρώπους—Σουηδούς, Βέλγους, Φινλανδούς, ή τους ιάπωνες ομήρους που δολοφόνησε το Ντάες—που δεν έχουν τέτοιο ιστορικό στην περιοχή».

Πηγές: AΜΠΕ, Reuters

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης