Η Βόρεια Κορέα γιόρτασε σήμερα, 15 Απριλίου, την 101η επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππού του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, την ώρα που εντείνονται οι φόβοι για επικείμενη πυραυλική δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφθηκε το μαυσωλείο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, στην Πιονγιάνγκ, νωρίς το πρωί, σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA. Εκεί, απέτισε φόρο τιμής στους προγόνους του και κήρυξε την έναρξη των επίσημων εκδηλώσεων της εθνικής γιορτής. Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του νεαρού ηγέτη μετά την 1η Απριλίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των νοτιοκορεατικών ΜΜΕ. Έντονη ήταν η φημολογία ότι η Βόρεια Κορέα θα σηματοδοτήσει την επέτειο με τη δοκιμή πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή ημέρα είναι η μόνη και πιο σημαντική γιορτή του χρόνου, κυρίως μάλιστα και μετά το 1997, χρονιά που το καθεστώς εγκατέλειψε το χριστιανικό ημερολόγιο, δημιουργώντας στη θέση του ένα που ξεκινά από την 15η Απριλίου του 1912, γενέθλια ημέρα του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Σήμερα, στο πλαίσιο των εορτασμών έγιναν και τα αποκαλυπτήρια των αγαλμάτων του Κιμ Ιλ Σουνγκ και του Κιμ Γιονγκ Ιλ, παππού και πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, αντίστοιχα, ενώ προς χάριν της ημέρας διοργανώθηκε αγώνας δρόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης B. Κορέα: Λαμπροί οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013, 13:37

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης