Αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας «Flydubai» επλήγη από σφαίρες λίγο πριν από την προσγείωσή του στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρείας χαμηλού κόστους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Η.Α.Ε.).

Μετά το περιστατικό αυτό, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας των Η.Α.Ε. αποφάσισε την αναστολή των πτήσεων προς την ιρακινή πρωτεύουσα τεσσάρων αεροπορικών εταιρειών της χώρας και συγκεκριμένα των «Flydubai», «Emirates», «Etihad» και «Air Arabia». Αξιωματούχος της Πολιτικής Αεροπορίας και αξιωματικός της υπηρεσίας ασφαλείας στη Βαγδάτη δήλωσαν ότι δύο επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά όταν τρεις ή τέσσερις σφαίρες έπληξαν το επιβατικό αεροσκάφος, διευκρινίζοντας ότι δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί η προέλευση των πυρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετά την προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης της πτήσης 215 FZ στις 26 Ιανουαρίου 2015, ζημιές από πυρά μικρών όπλων εντοπίστηκαν στην άτρακτο του αεροσκάφους» είπε εκπρόσωπος της «Flydubai», προσθέτοντας ότι κανένας επιβάτης δεν χρειάστηκε ιατρική βοήθεια και ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης