Μιλώντας σήμερα στο εκκλησίασμα του Αγίου Φωκά στο Μεσαχώρι Βοσπόρου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος ανακοίνωσε ότι, μετά από τριετή διακοπή λόγω εργασιών ανακαίνισης, του χρόνου θα πραγματοποιηθεί και πάλι το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Ο κ Βαρθολομαίος που τόνισε ότι προσπαθεί να ανταποκρίνεται σ’ αυτά τα προσκυνήματα στην Μικρά Ασία δήλωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Σινώπη όπου διεξάγονται ανασκαφές σε χριστιανικά μνημεία και ο ίδιος έχει προσκληθεί από τοπικές αρχές και σωματεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμήθηκε δε ατυχές περιστατικό όταν λειτουργούσε προ ετών στην Πέργαμο με δοκιμασίες φανατικών που έλεγαν, τι έρχεστε εδώ δεν υπάρχουν χριστιανοί. Ο Πατριάρχης τότε τους απάντησε ότι σε αυτά τα χώματα και βέβαια υπάρχουν χιλιάδες χριστιανοί κεκοιμημένοι και περιμένουν να ακούσουν τις προσευχές, τα τρισάγια και τα μνημόσυνα μας.

Ο Προκαθημενος της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε και στο θέμα της Εκκλησίας της Ουκρανίας τονίζοντας ότι είναι η σειρά της να λάβει την Αυτοκεφαλία γιατί το δικαιούται.

Πρόσθεσε δε ότι δεν τίθεται θέμα το Οικουμενικό Πατριαρχείο να απεμπολήσει τα κεκτημένα του προνόμια που πηγάζουν από την ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης