Ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ έθεσε θέμα εμπιστοσύνης προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τις προκλητικές δηλώσεις στις οποίες προέβη ο τελευταίος σε βάρος των χωρών της νότιας Ευρώπης.

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν τα «προεόρτια» του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που ξεκινά τις εργασίες του σήμερα στη Μάλτα. Ο κ. Βέμπερ κάλεσε τον Ολλανδό πολιτικό να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup, λέγοντας ότι δεν χαίρει πλέον της εμπιστοσύνης των δυνάμεων της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συνέδριο συμμετέχουν επίσης, από ελληνικής πλευράς, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα λάβει τον λόγο σήμερα το απόγευμα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι αυριανές ομιλίες της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και των προέδρων της Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζ.-Κ. Γιούνκερ, Ντ. Τουσκ και Αντ. Ταγιάνι.

Στη Μάλτα βρίσκονται επίσης ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός και μέλος του ευρωπαϊκού πολιτικού ινστιτούτου «Μάρτενς» Αντώνης Σαμαράς, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ο Κώστας Κυρανάκης, πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ, καθώς και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης