Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε σήμερα ότι τρεις άνθρωποι πέθαναν από επιπλοκές οι οποίες σχετίζονται με τον ιό Ζίκα, που μεταδίδεται από τα κουνούπια.

Τα πιθανά περιστατικά της μόλυνσης από τον ιό φαίνεται να έχουν αυξηθεί στα 5.221.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε χθες ότι τρεις άνθρωποι που πέθαναν πέρυσι είχαν νοσήσει από τον ιό, παρά το γεγονός ότι οι Αρχές δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ο θάνατός τους προκλήθηκε αποκλειστικά από τον Ζίκα.

Μόνο ένας στους πέντε ανθρώπους που προσβάλλονται από τον ιό ασθενεί, ενώ τα συμπτώματα είναι ήπια. Οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει ακόμη πλήρως τη δράση του ιού, ενώ δεν έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής επιστημονικά ότι προκαλεί γενετικές ανωμαλίες ή ευθύνεται για θανάτους που έχουν αναφερθεί.

«Έχουμε 319 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, από τις οποίες οι 68 παρουσίασαν επιπλοκές, ενώ έχουμε τρεις θανάτους εξαιτίας του Ζίκα σε εθνικό επίπεδο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους θανάτους, ενώ δεν ανέφερε και τον αριθμό των γυναικών που είναι έγκυες και εκτιμάται ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό. Το Υπουργείο Υγείας της Βενεζουέλας δεν ανταποκρίθηκε σε προηγούμενα αιτήματα διάθεσης πληροφοριών σχετικά με τον αριθμό των εγκύων που έχουν προσβληθεί από τον Ζίκα στη χώρα.

Ο Μαδούρο είπε ότι ο αριθμός των υπόπτων για μόλυνση από τον ιό περιστατικών αυξήθηκε στα 5.221 για την περίοδο μεταξύ της 5ης Νοεμβρίου και της 8ης Φεβρουαρίου. Η εκτίμηση του προηγούμενου μήνα έκανε λόγο για 4.700 ύποπτα περιστατικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης