Τη ζωή του έχασε την Παρασκευή ένας άνθρωπος στη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια λεηλασιών σε σούπερ μάρκετ στην πόλη Σιουδάδ Γκουαγιάνα στο νότιο τμήμα της χώρας.

Καταναλωτές που έψαχναν βασικά διατροφικά είδη, όπως γάλα, ρύζι και αλεύρι, «μπούκαραν» σε αποθήκη σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να επέμβει η αστυνομία. Νεκρός είναι ο 21χρονος Γουστάβο Πατίνες ο οποίος δέχτηκε μια σφαίρα στο στήθος. Περίπου 60 άνθρωποι συνελήφθησαν. Πολλά καταστήματα στην περιοχή παραμένουν κλειστά και φυλάσσονται από αστυνομικούς και άνδρες της Εθνοφρουράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Φρανσίσκο Ράνχελ, μέλος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, εκτίμησε ότι η λεηλασία είχε πολιτικά κίνητρα.

Η Βενεζουέλα πλήττεται τα τελευταία χρόνια από την οικονομική ύφεση. Η κατάσταση επιβαρύνεται από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, σε μια χώρα που στηρίζει το μεγαλύτερο τμήμα του ΑΕΠ της στις εξαγωγές «μαύρου χρυσού». Ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες διεξάγουν «οικονομικό πόλεμο» στο σοσιαλιστικό μοντέλο που ακολουθεί με επιτυχία η κυβέρνησή του, αυξάνοντας επίτηδες τις τιμές και συσσωρεύοντας αγαθά στις αποθήκες, προκειμένου να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά οι πολίτες.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης