Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προσφέρει 5 εκατομμύρια δολάρια στα θύματα της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ στις ΗΠΑ, παρά την οικονομική κρίση η οποία συνεχίζει να πλήττει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής και προκαλεί ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων.

Η Citgo, η θυγατρική της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου PDVSA στις ΗΠΑ, θα συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές στο Χιούστον για τη διανομή των χρημάτων αυτών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βενεζουέλας στο παρελθόν προσέφερε πετρέλαιο θέρμανσης σε φτωχούς Αμερικανούς, ενώ είχε στείλει βοήθεια για τα θύματα του κυκλώνα Κατρίνα το 2005.

Οι ήδη τεταμένες σχέσεις του Καράκας με την Ουάσινγκτον πήραν νέα τροπή προς το χειρότερο φέτος, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε διάφορες κυρώσεις εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε ακόμη και μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, αν και στελέχη της κυβέρνησής του κατόπιν υποβάθμισαν την ιδέα αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης