Η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει Σύρους αντάρτες να εκτελούν με συνοπτικές διαδικασίες στρατιώτες του τακτικού στρατού.

Το βίντεο δείχνει επτά σύρους στρατιώτες γυμνούς από τη μέση και πάνω και γονατισμένους στο έδαφος, με το μέτωπό τους να αγγίζει τη γη. Στην πλάτη τους φαίνονται μώλωπες και τραύματα. Πίσω τους, σύροι αντάρτες όρθιοι με τα όπλα τους να σημαδεύουν τους στρατιώτες περιμένοντας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας αξιωματικός απαγγέλλει ένα επαναστατικό ποίημα: «Επί 50 χρόνια ήταν σύντροφοι της διαφθοράς. Ορκιζόμαστε στον πανίσχυρο Κύριο, αυτή είναι η υπόσχεσή μας: θα εκδικηθούμε».

Μόλις ολοκληρώνεται η απαγγελία, πυροβολεί τον πρώτο στρατιώτη. Οι συμμαχητές του στη συνέχεια κάνουν το ίδιο με τους υπόλοιπους.

Η εφημερίδα New York Times διευκρινίζει ότι αυτό το βίντεο κυκλοφόρησε λαθραία στη Συρία πριν μερικές ημέρες από έναν πρώην αντάρτη που απηύδησε από τη βία και τις δολοφονίες που διαπράττουν και οι δύο πλευρές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το βίντεο τραβήχτηκε το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης