Βίντεο: Ο αμέριμνος Τζιχάντι Τζον και άλλοι τζιχαντιστές πίνουν καφέ στη Ράκκα

Βίντεο: Ο αμέριμνος Τζιχάντι Τζον και άλλοι τζιχαντιστές πίνουν καφέ στη Ράκκα
Σε βίντεο του 2014 φαίνεται ο γνωστός τζιχαντιστής Τζιχάντι Τζον σε χαλαρές στιγμές στη Συρία, μαζί με άλλους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, να πίνει καφέ.

Ειδικότερα, ο Βρετανός τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους που συνδέεται με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μάντσεστερ φαίνεται για πρώτη φορά μαζί με άλλους γνωστούς τζιχαντιστές της Βρετανίας σε βίντεο που έχει τραβηχτεί στη Ράκκα της Συρίας, μέσα σε ένα καφενείο.

Πρόκειται για τον Raymond Matimba, ο οποίος γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε αλλά έζησε στο Μάντσεστερ πριν από τη συμμετοχή στον ISIS, και το βίντεο τον δείχνει να μιλά με τον Mohammed Emwazi, γνωστό ως Jihadi John, τον τζιχαντιστή Junaid Hussain και τον υπεύθυνο για στρατολόγηση μαχητών Reyaad Khan.

Το βίντεο καταγράφηκε από μια πηγή στη Ράκκα το 2014, που το έδωσε στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», αφότου η περιοχή στην οποία ζούσε γύρω από τη Ράκκα απελευθερώθηκε από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, τους Σύρους αντάρτες δηλαδή που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Το βίντεο δείχνει τους τέσσερις άνδρες, από τους οποίους οι τρεις είναι σήμερα νεκροί, να κάθονται σε καναπέδες, να μιλούν, να φορτίζουν τα κινητά τους, ενώ τα όπλα είναι ακριβώς δίπλα τους.

Δείτε το βίντεο:Πηγή: The Telegraph, Daily Mail

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017, 12:06