Μία δημοσιογράφος και ένας οπερατέρ εκτελέστηκαν εν ψυχρώ την Τετάρτη ενώ βρίσκονταν στον αέρα και πραγματοποιούσαν ζωντανή συνέντευξη, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο θύματα εργάζονταν για το τηλεοπτικό δίκτυο WDBJ7.

Εκείνη την ώρα μετέδιδαν πρόγραμμα από την περιοχή Μπέντφορντ, όταν ακούστηκαν ζωντανά πυροβολισμοί και οι δύο εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου άρχισαν να φωνάζουν και να ζητούν καταφύγιο.

Λίγο αργότερα, ο σταθμός ανακοίνωσε ότι η Άλισον Πάρκερ και ο Άνταμ Γουόρντ ήταν νεκροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία αναζήτησε τον Αφροαμερικανό Vester Flanagan, δυσαρεστημένο πρώην εργαζόμενο του καναλιού, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter δημοσίευσε βίντεο της δολοφονίας- με κάμερα gopro από την οπτική του δράστη- και ανέφερε ότι η δημοσιογράφος είχε προβεί σε «ρατσιστικά σχόλια» εναντίον του.

Βρέθηκε σε αυτοκινητόδρομο αλλά πριν συλληφθεί, έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του και πυροβόλησε. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο δράστης  νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Γνωστός και ως Bryce Williams, ο δολοφόνος σε παλαιότερό του ρεπορτάζ στο κανάλι 

Σύμφωνα με τις εικόνες που μαγνητοσκοπήθηκαν από τον εικονολήπτη του WDBJ7 πριν πέσει νεκρός, αρχικά ακούγονται οκτώ πυροβολισμοί, η κάμερα πέφτει στο έδαφος και μαγνητοσκοπεί τα πόδια αυτού που πυροβόλησε, ο οποίος σκοτώνει τη δημοσιογράφο από την οποία ακούστηκαν μόνο κραυγές.

Το βίντεο της ζωντανής μετάδοσης που κατέληξε στην εν ψυχρώ εκτέλεση:

To σοκαριστικό βίντεο της δολοφονίας από την κάμερα του δράστη:

Η Άλισον Πάρκερ είχε αποφασίσει να γιορτάσει την τελευταία ημέρα της πρωινής αυτής εκπομπής, σύμφωνα με τον εργοδότη της. «Η Άλισον είχε φέρει μπαλόνια. Ήταν η τελευταία της πρωινή εκπομπή και το γιορτάζαμε» σύμφωνα με τον εργοδότη της.

Τραγική ειρωνεία: Ο δράστης φαίνεται στο τελευταίο πλάνο της κάμερας…
 

Ο δράστης είχε απολυθεί από το κανάλι λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς με τους συναδέλφους του. Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από το κανάλι του στο youtube. Είναι σαφής η προτίμησή του στα όπλα -μάλιστα σε ένα βίντεο επιδεικνύει τις ικανότητές του σε αυτά – και στα εγκλήματα…

 

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα, Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης