Η Βόρεια Κορέα δεσμεύτηκε σήμερα να ενισχύσει την «πυρηνική δύναμή» της προκειμένου να αντιμετωπίσει την εχθρική πολιτική της Ουάσινγκτον, λέγοντας ότι έχει καταστεί προφανές πως οι ΗΠΑ σκοπεύουν να εισβάλουν στον Βορρά με το πρόσχημα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έκθεση Επιτροπής Έρευνας του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο του 2014 έκανε λόγο για βασανιστήρια, στρατόπεδα εργασίας και δολοφονίες στη Βόρεια ΚορέαΚράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών κάλεσαν την Πέμπτη το Συμβούλιο Ασφαλείας να εξετάσει το ενδεχόμενο να παραπέμψει τη Βόρεια Κορέα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως καταγράφονται σε έκθεση του ΟΗΕ η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Τώρα που η εχθρική πολιτική των ΗΠΑ με σκοπό να εισβάλει στη δημοκρατία μας υπό το πρόσχημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει καταστεί προφανής, η ιδέα αποπυρηνικοποίησης της ίδιας της κορεατικής χερσονήσου δεν ισχύει πλέον» δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας στο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Η προσπάθειά μας να ενισχύσουμε την αμυντική στρατιωτική δύναμή μας, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής μας δύναμης, θα αυξηθεί» πρόσθεσε.

Έκθεση Επιτροπής Έρευνας του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε τον Φεβρουάριο καταγράφει λεπτομερώς ευρείες παραβιάσεις στη Βόρεια Κορέα, στις οποίες περιλαμβάνονται στρατόπεδα εργασίας, συστηματικά βασανιστήρια και δολοφονίες σε επίπεδα συγκρίσιμα με τις ωμότητες των Ναζί. Η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει τρεις πυρηνικές δοκιμές και υπάρχουν υποψίες πως έχει υλικό για την κατασκευή έως 12 ατομικών όπλων, όμως δεν υπάρχει ανεξάρτητη εκτίμηση ότι κατέχει την τεχνολογία για να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο.

Σιγήν ιχθύος για την κυβερνοεπίθεση στη Sony

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μη κατονομαζόμενος εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν σχολίασε τα ευρήματα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία η Βόρεια Κορέα βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία Sony Pictures και τη δέσμευση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να δώσει απάντηση σε αυτήν την ενέργεια.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα πως βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση στη SonyΟ Ομπάμα δήλωσε ότι «η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως έδρασε μόνη στην επίθεση εναντίον της Sony». Η εταιρεία ακύρωσε τη διανομή στους κινηματογράφους μιας ταινίας που παρουσιάζει τη δολοφονία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, αφότου σημαντικές αλυσίδες κινηματογραφικών αιθουσών αρνήθηκαν να προβάλουν την ταινία επειδή δέχθηκαν απειλές από hackers.

Η Βόρεια Κορέα επέκρινε την προγραμματισμένη προβολή της ταινίας ως «πολεμική ενέργεια» και ένας διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην κυβερνοεπίθεση εναντίον της Sony.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης