Μια βορειοκορεατική αντιπροσωπεία έφθασε σήμερα στη Σεούλ για να επιθεωρήσει εγκαταστάσεις και να προετοιμάσει τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Φεβρουαρίου στην Νότια Κορέα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο YTN της Νότιας Κορέας έδειξε τα μέλη της επταμελούς βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής την Χιον Σονγκ Γουόλ, αρχηγό ενός δημοφιλούς ποπ γυναικείου συγκροτήματος στη Βόρεια Κορέα, να διασχίζουν τα σύνορα των δύο χωρών και να φτάνουν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Σεούλ μια ώρα αργότερα. Από εκεί επιβιβάστηκαν σε ένα τρένο με προορισμό την Πιοντσάν, όπου θα διεξαχθούν οι Αγώνες από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπροσωπεία αναμενόταν αρχικά να αφιχθεί το Σάββατο, αλλά ανέβαλε για την Κυριακή την επίσκεψή της, χωρίς να αναφέρει το λόγο της αναβολής αυτής. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη βορειοκορεατικών αξιωματούχων στην Νότια Κορέα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οι προετοιμασίες αποτελούν μέρος της συμμετοχής της Βόρειας Κορέας στους Αγώνες, και η Πιονγκγιάνγκ έχει αναφέρει ότι θα στείλει μεταξύ άλλων αθλητές, μαζορέτες και περφόρμερ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το Σάββατο ότι στους Αγώνες της Πιοντσάν θα συμμετάσχουν 22 αθλητές και αθλήτριες από τη Βόρεια Κορέα και θα λάβουν μέρος σε πέντε αγωνίσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης