Ένας 72χρονος συνταξιούχος κρίθηκε ένοχος από βρετανικό δικαστήριο για τον βιασμό δύο κοριτσιών στην Κένυα όταν ήταν διακοπές στη χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής, σε ακόμη ένα παράδειγμα της διακρατικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των σεξουαλικών εγκλημάτων από Δυτικούς τουρίστες.

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος της Βρετανίας (NCA) ανακοίνωσε ότι ο Κιθ Μόρις, ένας συνταξιούχος κλειδαράς από το Χαλ, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Λιντς για εννέα υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων χθες. Στη δίκη κατέθεσαν και Κενυάτες μάρτυρες μέσω βιντεοσύνδεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένας άνδρας από το Χαλ, που δημιούργησε φιλικές σχέσεις και βοήθησε ευάλωτες οικογένειες στην ύπαιθρο της Κένυας προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα παιδιά τους, καταδικάστηκε για εννέα υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων» επεσήμανε η Υπηρεσία.

Έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος σε συνεργασία με την κενυατική αστυνομία αποκάλυψε ότι ο Μόρις επισκεπτόταν επί χρόνια το χωριό Κιλίφι, ένα δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο, και «συχνά έπαιρνε μαζί του παιδιά του χωριού για ταξίδια, στη διάρκεια των οποίων τους αγόραζε δώρα και έμενε μαζί τους σε ξενοδοχεία».

Σύμφωνα με τη NCA, ο συνταξιούχος κακοποίησε ανήλικα κορίτσια το 2016 και το 21017. Επίσης καταδικάστηκε για δύο υποθέσεις παρακώλυσης της Δικαιοσύνης, αφού η Υπηρεσία ανακάλυψε ότι έδωσε χρήματα σε Κενυάτες «με αντάλλαγμα να τον βοηθήσουν να αποδείξει την αθωότητά του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταδίκη του Μόρις θα ανακοινωθεί στις 17 Ιουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης