Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Βρετανίας είναι προετοιμασμένες για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε δημόσιες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά δεν διαθέτουν καμία πληροφορία για ύπαρξη συγκεκριμένων απειλών έπειτα από τη βομβιστική επίθεση της Δευτέρας στο Μάντσεστερ κατά την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, δήλωσε υπουργός της κυβέρνησης.

Η Δευτέρα είναι δημόσια αργία στη Βρετανία και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πρόκειται να διεξαχθούν διάφορες εκδηλώσεις υψηλού προφίλ ,όπως ο Τελικός Κυπέλλου στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου το Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Ασφάλειας Μπεν Ουόλας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως τα μέτρα στα οποία έχουν αναφερθεί τα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία τα νοσοκομεία έχουν ειδοποιηθεί να είναι έτοιμα για το Σαββατοκύριακο, εντάσσονται σε μια γενική λογική αυξημένης ασφαλείας και δεν οφείλονται σε συγκεκριμένες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών.

«Αυτό είναι κυρίως προληπτικό (μέτρο)… Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απειλή για κάποιο ιδιαίτερο γεγονός» δήλωσε ο Μπεν Ουόλας στο ραδιόφωνο του BBC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης