Βρετανία: Ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου επισκέπτεται τις ΗΠΑ

Βρετανία: Ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου επισκέπτεται τις ΗΠΑ
Ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου της Βρετανίας Λάιαμ Φοξ δήλωσε ότι πρόκειται να συναντηθεί με αμερικανούς επικεφαλής του εμπορικού χώρου σήμερα στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν σχετικά με την πιθανότητα υπογραφής συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου ανάμεσα στις δύο χώρες λίγο μετά την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

«Η επίσκεψη θα βοηθήσει να τεθούν οι βάσεις για μια πιθανή μελλοντική συμφωνία ελευθέρου εμπορίου Βρετανίας-ΗΠΑ και τα πρακτικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να μπορέσουν εταιρείες και από τις δύο χώρες να συνάψουν επιχειρηματικές σχέσεις και να συναλλάσσονται ευκολότερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φοξ ενόψει της διήμερης επίσκεψής του.

Η Βρετανία ξεκινάει τη Δευτέρα τις επίσημες συνομιλίες για το Brexit με τις άλλες 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. και αναμένεται να αποχωρήσει από το μπλοκ τον Μάρτιο 2019.

Ο Φοξ θα έχει συνάντηση με τον Εκπρόσωπο Εμπορίου των ΗΠΑ Ρόμπερτ Λάιτιζερ καθώς και με τον επικεφαλής του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017, 00:28