Αν οι ρυθμοί της μετανάστευσης και το επίπεδο των γεννήσεων συντηρηθεί στα σημερινά επίπεδα, τότε το Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεπεράσει την Γερμανία ως πλέον πυκνοκατοικημένη ευρωπαϊκή χώρα, ως το 2050.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η πρόβλεψη οφείλεται στους σημερινούς ρυθμούς, ενώ για την υπόλοιπη Ευρώπη ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού δεν θα σημειώσει σημαντική αλλαγή.

Βάσει των προβλέψεων της Eurostat ο πληθυσμός της Ευρώπη2ς θα αυξηθεί κατά 11 εκατομμύρια ανθρώπους φτάνοντας τα 520 εκατομμύρια το 2080. Η αύξηση του αριθμού θα οφείλεται και στην μετανάστευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το Ηνωμένο Βασίλειο η πρόβλεψη είναι πως θα αριθμεί 85 εκατομμύρια, ενώ θα υπάρχουν ευρωπαϊκά κράτη που δεν θα σημειώνουν πληθυσμιακή αύξηση, πέφτοντας θύματα και του μικρού ρυθμού γεννητικότητας του τοπικού πληθυσμού.

Μόνο το 2013 το 95% η αύξηση του πληθυσμού της Ευρώπης οφείλεται στην μετανάστευση.
Από την άλλη, στη Βρετανία σημειώνεται η μεγαλύτερη αύξηση του πληθυσμού λόγω των γεννήσεων, παρά στην υπόλοιπη Ευρώπη, για τα προηγούμενα δέκα χρόνια. Η Βρετανία επίησς, το 2014 υποδέχθηκε περισσότερους από 60.000 νόμιμου μετανάστες, ενώ μόλις 300.000 άνθρωποι είχαν εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών που φτάνεις τη Βρετανία, είναι από πρώην αποικίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: rt.com/uk
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης