Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση στον αέρα ενός μικρού αεροσκάφους και ενός ελικοπτέρου σε περιοχή πάνω από την κομητεία Μπάκιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC.

Το ελικόπτερο και το αεροσκάφος, ένα Τσέσνα 152, μετέφεραν από δύο επιβαίνοντες έκαστο, έγινε γνωστό από την αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία και η Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων (AAIB) ανέφεραν ότι ξεκινούν από κοινού έρευνα προκειμένου να καθορίσουν τα αίτια της σύγκρουσης που συνέβη λίγο μετά το μεσημέρι τοπική ώρα κοντά στο Αϊλέσμπερι.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου του Wycombe Air Park τόσο το ελικόπτερο όσο και το Τσέσνα είχαν απογειωθεί από αυτό το αεροδρόμιο, όπου πραγματοποιούνται επίσης και εκπαιδευτικές πτήσεις.
Η αξιωματικός της αστυνομίας του Τέιμς Βάλεϊ Ρεμπέκα Μίαρς δήλωσε σε βρετανικά ΜΜΕ ότι δεν μπορεί προς το παρόν να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητα ή το φύλο των θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, συντρίμμια και από τα δύο αεροσκάφη έπεσαν στους κήπους της ιστορικής έπαυλης Waddesdon Manor (κτήμα Ρότσιλντ).

Το σημείο όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια:

Στο σημείο έσπευσαν τουλάχιστον επτά πυροσβεστικά οχήματα. Δεκάδες άνδρες της Πυροσβεστικής έχουν διασκορπιστεί στην περιοχή και ψάχνουν για επιζώντες.

Χάρτης της περιοχής

Eκπρόσωπος του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ισχυρές δυνάμεις έχουν μεταβεί στην έπαυλη του Waddesdon και στο ομώνυμο χωριό και συντονίζουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο σημείο.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι θα υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας σε ορισμένους δρόμους του οδικού δικτύου της περιοχής.

Σημειώνεται πως στις εκτάσεις γύρω από την έπαυλη έχουν πρόσβαση μόνο άτομα που συμμετέχουν στην έρευνα.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο των ερευνών:

«Ο πατέρας μου άκουσε ένα δυνατό κρότο. Η μητέρα μου είπε ότι ένας άντρας, που νομίζω ότι περπατούσε κάπου εκεί κοντά, άρχισε να τρέχει προς την έπαυλη για να πει ότι είχε γίνει κάποια σύγκρουση» δήλωσε κάτοικος της περιοχής στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης