Ένας δεύτερος άνδρας συνελήφθη σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε συρμό του μετρό στο Λονδίνο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 30 άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο άνδρας, που είναι 21 ετών, συνελήφθη στο δυτικό προάστιο Χάουνσλοου του Λονδίνου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρατείται βάση του Τρομοκρατικού Νόμου της Βρετανίας και έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η ανακοίνωση έρχεται ως συνέχεια της σύλληψης 18χρονου στο λιμάνι του Ντόβερ και των ερευνών που έκανε η αστυνομία στην περιοχή Σάνμπερι-ον-Τέιμς, περίπου 20 χλμ. νοτιοδυτικά του Λονδίνου, εκκενώνοντάς την εν μέρει και δημιουργώντας έναν κλοιό ασφαλείας σε ακτίνα 100 μέτρων γύρω από ένα σπίτι, προκειμένου να διεξαγάγει έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Χάουνσλοου απέχει περίπου τέσσερα μίλια από το Σάνμπερι όπου η αστυνομία έκανε έφοδο και ερεύνησε ένα κτίριο χθες σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση.

Εν τω μεταξύ η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας δήλωσε πως ο ισχυρισμός του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πως οι ύποπτοι για τη βομβιστική επίθεση σε συρμό του μετρό του Λονδίνου ήταν στο στόχαστρο της αστυνομίας, τον οποίο διατύπωσε σε ανάρτησή του στο τουίτερ λίγο μετά την επίθεση, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από εικασία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έριξε ευθύνες στη Σκότλαντ Γυαρντ, λέγοντας πως ο 18χρονος συλληφθείς για την επίθεση, ουσιαστικά ήταν γνωστός στις αρχές για την εν γένει προβληματική του συμπεριφορά. Μάλιστα υπονοεί ότι ήταν στα χέρια της υπηρεσίας πριν από μέρες και αφέθη ελεύθερος.

«Δεν είναι ποτέ βοηθητικό να κάνουμε εικασίες για μια επιχείρηση σε εξέλιξη και θα περιελάμβανα και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στο σχόλιο αυτό», δήλωσε σήμερα η Άμπερ Ραντ στην τηλεόραση του BBC. «Είναι απλές εικασίες, απολύτως.»

Τα σχόλια της Ραντ απηχούν εκείνα της βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι η οποία δήλωσε την Παρασκευή, ότι δεν είναι βοηθητικό για κανέναν να κάνει εικασίες για την έρευνα.

Πηγή: Daily Mail

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης