Σε δημοσίευμά της η βρετανική Daily Mail μας συστήνει την 18χρονη Georgi Readman, μία φοιτήτρια η οποία και πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, εξαιτίας του οποίου ζει καταναλώνοντας μόνο noodles.

Η σπάνια διαταραχή της 18χρονης, που ονομάζεται Επιλεκτική Διατροφική Διαταραχή (στα αγγλικά: Selective Eating Disorder- SED) έχει σαν αποτέλεσμα η νεαρή κοπέλα να μην είναι σε θέση να φάει οτιδήποτε άλλο εκτός από noodles, ενώ έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα φρούτα και τα λαχανικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απλά λατρεύω τα noodles. Η μαμά μου πηγαίνει στο σουπερμάρκετ και μου αγοράζει όσο πιο πολλά πακέτα μπορεί. Ευτυχώς δεν κοστίζουν πολύ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Georgi Readman.

Η κοπέλα πιθανότατα ανέπτυξε αυτή τη διαταραχή επειδή στην ηλικία των οκτώ υπέστη σοβαρή τροφική δηλητηρίαση. Από μικρή ηλικία ήταν επιλεκτική στο φαγητό, αναφέρει η ίδια. Μετά από αυτό το γεγονός, η κοπέλα δεν μπορούσε να φάει οτιδήποτε άλλο, πλην των noodles, τα οποία και έμαθε να τρώει, μιμούμενη τον μεγαλύτερο αδερφό της.

«Έχω μεγάλο πρόβλημα με τα λαχανικά και τα φρούτα επειδή μισώ την υφή τους», αναφέρει η 18χρονη και συνεχίζει: «Όταν προσπαθώ να τα φάω, πανικοβάλλομαι και ιδρώνω». Λόγω της διαταραχής αυτής, αποφεύγει να βγαίνει έξω για φαγητό με τους φίλους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τα noodles, περιστασιακά θα προσπαθήσει να καταναλώσει μικρά κομματάκια από κοτόπουλο και λίγες πατάτες. Ωστόσο, αυτή η διατροφή που ακολουθεί, της έχει δημιουργήσει τρομερά προβλήματα υγείας. Ένας γιατρός που την εξέτασε, ανέφερε ότι νόμιζε πως η 18χρονη πάσχει από λευχαιμία, ενώ της είπε ότι η υγεία της είναι όμοια με μιας 80χρονης γυναίκας.

Επιπλέον, η νεαρή φοιτήτρια κομμωτικής αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα που σχετίζονται με τις αντοχές της, έχει ένα πολύ εύθραυστο ανοσοποιητικό σύστημα και είναι και λιποβαρής. Ωστόσο, η κοπέλα δεν χάνει την πίστη της και ελπίζει να καταφέρει στο μέλλον να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα.

«Το όνειρο μου είναι να μπορώ να τρώω πιο υγιεινά και να πάρω βάρος», αναφέρει χαρακτηριστικά η Georgi Readman.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κοντός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης