Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μια δεύτερη σειρά αεροπορικών πληγμάτων εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου, τα οποία στοχοθέτησαν θέσεις των τζιχαντιστών δυτικά της Βαγδάτης στο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Δύο καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά Tornado της Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας (RAF), τα οποία σταθμεύουν στην Κύπρο, εκτόξευσαν τέσσερις πυραύλους εναντίον δύο οχημάτων των τζιχαντιστών, το ένα εκ των οποίων είχε εγκατεστημένο οπλισμό, σε μια «αποστολή αναγνώρισης και υποστήριξης των ιρακινών κυβερνητικών δυνάμεων στα δυτικά της Βαγδάτης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η προκαταρκτική ανάλυση (της επιδρομής) καταδεικνύει ότι τα πλήγματα ήταν επιτυχή», σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Αυτή η σειρά επιδρομών είναι η δεύτερη αφού η Βρετανία εντάχθηκε την περασμένη Παρασκευή στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που επιχειρεί στο ιρακινό έδαφος εναντίον των τζιχαντιστών, μετά την υιοθέτηση από το Κοινοβούλιο της πρότασης ψηφίσματος της κυβέρνησης που ενέκρινε την προσφυγή σε αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ.

Χθες Τρίτη στις πρώτες βρετανικές επιδρομές καταστράφηκαν μια θέση πυροβολικού και ένα όχημα στο οποίο ήταν εγκατεστημένο ένα βαρύ πολυβόλο. Τα βρετανικά μαχητικά εκτελούσαν μια πτήση υποστήριξης Κουρδικών στρατευμάτων που είχαν στοχοθετήσει οι μαχητές του ΙΚ στο βορειοδυτικό τμήμα του Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι Τορνέιντο της RAF συμμετέχουν ήδη εδώ και πολλές εβδομάδες σε αποστολές αναγνώρισης.

Από την Παρασκευή είχαν κάνει πέντε εξόδους εφοδιασμένα με βόμβες κατευθυνόμενες με λέιζερ και με πυραύλους, αλλά χωρίς να ανοίξουν πυρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης