Ολοκληρώθηκε χωρίς να εντοπιστεί κάτι ύποπτο η μεγάλη αστυνομική επιχείριση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Φορέ των Βρυξελλών.

Αστυνομικοί, διερευνώντας το ενδεχόμενο δολοφονίας, απέκλεισαν τις εισόδους ενός κτηρίου στο δρόμο Ζαν Μπαπτίστ Βανπέ, κοντά στην πλατεία Σαιν-Ντενί, όπου φερόταν να βρίσκεται τουλάχιστον ένας ένοπλος, ενώ πάνω από την περιοχή πετούσαν και ελικόπτερα της αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο σημείο βρίσκονταν και ελεύθεροι σκοπευτές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφεραν βελγικά Μέσα η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε όταν ένας Πολωνός εμφανίστηκε σε κατάστημα στο Σαιν Ζιλ και υποστήριξε ότι έγινε μία δολοφονία. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Αστυνομίας των Βρυξελλών, οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο που τους υπέδειξαν, όμως δεν βρήκαν τίποτα. «Ερευνούν τα κτήρια, όμως μπορούμε να πούμε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά σε δημοτικό σχολείο, όπου βρίσκονταν περίπου 350 μαθητές. Τα παιδιά για λόγους ασφάλειας μεταφέρθηκαν προληπτικά στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, δημιουργώντας μία περίμετρο ασφαλείας και προέτρεψε τους κατοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους. Η κυκλοφορία απαγορεύτηκε στη γειτονιά του Gare de l’ Est, στη λεωφόρο Vanpe, στην πλατεία Σαιν Ντενί και στην οδό Rue du Curé.

Τροποποιήσεις έγιναν και στα δρομολόγια των λεωφορείων, που απαγορευόταν να περάσουν από τη συγκεκριμένη οδό. Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία των τοπικών λεωφορείων, έγινε εκτροπή λόγω αστυνομικής παρέμβασης.

Τον περασμένο μήνα ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, ανακοίνωσε ότι το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση στη χώρα μειώθηκε από την τρίτη βαθμίδα στη δεύτερη, τονίζοντας ότι υπάρχει «πολύ μικρή πιθανότητα» για την εκδήλωση κάποιας επίθεσης.

Ωστόσο η βελγική πρωτεύουσα έχει αποτελέσει το σκηνικό στο οποίο εκτυλίχθηκαν πολλές επιθέσεις ή απόπειρες επιθέσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης