Το βράδυ της Τρίτης, ο ιστότοπος WikiLeaks δημοσίευσε βάση δεδομένων που περιλαμβάνει σχεδόν 300.000 email και χιλιάδες επισυναπτόμενα αρχεία, από εσωτερικές επικοινωνίες της Κυβέρνησης της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πρώτη παρτίδα των email αποκαλύπτει 762 θυρίδες λογαριασμών, από το «A» έως το «Ι», οι οποίες περιέχουν 294.548 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μαζί με τα επισυναπτόμενα.
Τα ηλεκτρονικά μηνύματα που δημοσιεύονται είναι από το 2010 έως τις 6 Ιουλίου 2016, λίγες ημέρες πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Ο ιστότοπος ζήτησε επίσης από το κοινό να στηρίξει την προσπάθεια για την ανταλλαγή των πληροφοριών, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητούμε οι Τούρκοι πολίτες να είναι έτοιμοι με τα συστήματα λογοκρισίας»

Την Τρίτη, ο ιστότοπος της Wikileaks, ανακοίνωσε στο Twitter ότι δέχτηκε διαδικτυακή επίθεση. Ωστόσο, παρά τον «κυβερνοπόλεμο», κατάφερε να δώσει στη δημοσιότητα εκατοντάδες χιλιάδες ντοκουμέντα που σχετίζονται με το κόμμα «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (ΑΚΡ) του προέδρου της Τουρκίας.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση, έγινε γνωστό από τον ιστότοπο πως αποκλείστηκε η πρόσβαση από την τουρκική κυβέρνηση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Διαβάστε περισσότερα στον ιστότοπο https://wikileaks.org/akp-emails/?q=&mfrom=&mto=&title=¬itle=&date_from=&date_to=&nofrom=¬o=&count=50&sort=0#searchresult

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης