Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος επιτέθηκε σήμερα στη Σαουδική Αραβία για δεύτερη διαδοχική ημέρα μετά την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου αλ Νιμρ, δήλωσε σήμερα ότι οι πολιτικοί στο σουνιτικό βασίλειο θα αντιμετωπίσουν τη θεϊκή τιμωρία για τον θάνατό του.

«Χωρίς αμφιβολία το αίμα αυτού του βασανισμένου μάρτυρα, που χύθηκε άδικα, θα έχει γρήγορα συνέπειες και η θεϊκή εκδίκηση θα πέσει πάνω στους Σαουδάραβες πολιτικούς» τόνισε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτός ο βασανισμένος ιερωμένος δεν ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ενταχθούν σε κάποιο ένοπλο κίνημα, ούτε συνωμοτούσε μυστικά, και το μόνο που έκανε ήταν να διατυπώνει δημόσια επικρίσεις … βασισμένες στον θρησκευτικό ζήλο» πρόσθεσε.

Καταφερόμενος προφανώς εναντίον των δυτικών συμμάχων της Σαουδικής Αραβίας, ο Χαμενεΐ επέκρινε «τη σιωπή των υποτιθέμενων υπερασπιστών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφορικά με την εκτέλεση.

«Γιατί σιωπούν αυτοί που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα; Γιατί αυτοί που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν την ελευθερία και τη δημοκρατία, στηρίζουν αυτήν τη (σαουδαραβική) κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε το Σάββατο τον Νιμρ αλ-Νιμρ και άλλους τρεις σιίτες μαζί με δεκάδες μέλη της αλ Κάιντα, θέλοντας να καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί επιθέσεις ούτε από σουνίτες τζιχαντιστές ούτε από μέλη της σιιτικής μειονότητας που ζητούν ισότητα.

Διαβάστε επίσης: Αλί Χαμενεΐ: Απερίφραστη καταδίκη της εκτέλεσης του σέιχ Νιμρ αλ-Νομρ
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016, 23:47

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης