Ποινή κάθειρξης 10 ετών επιβλήθηκε στον Ινδονήσιο που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην αιματηρή βομβιστική επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Τζακάρτα, τον Ιανουάριο του 2016, η οποία συνοδεύτηκε και από μπαράζ πυροβολισμών.

Από την επίθεση, η οποία χαρακτηρίστηκε ως η πιο αιματηρή των τελευταίων χρόνων, τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους και πέντε από τους δράστες σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 23χρονος Ντόντι Σουρίντι, υποστηρικτής του λεγόμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου, κατηγορήθηκε ότι βοήθησε στη δημιουργία μίας εκ των βομβών που χρησιμοποιήθηκαν από τους βομβιστές αυτοκτονίας στην επίθεση.

Ο ίδιος αποδέχτηκε την ετυμηγορία περί της ενοχής του ενώ ένας ακόμη συλληφθείς και παράλληλα υποστηρικτής του Χαίφάτου, ο Αλί Χαμκά, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για τη συμβολή του στο χτύπημα καθώς και για την παραβίαση του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Καθώς απομακρυνόταν από το δικαστήριο, ο Σουρίντι φώναξε «Allahu Akbar» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος) και χαμογέλασε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο δικαστήριο, ενώ και αυτός όπως και ο Xάμκα έστρεψαν το δάχτυλο προς τον ουρανό, δείχνοντας προφανώς τον θεό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικαστής Aχμάντ Φάουζι είπε ότι οι ενέργειές του Σουρίντι «διατάραξαν την κοινότητα και τη ζωή του έθνους μας».

Η τρομοκρατική επίθεση του Ιανουαρίου ήταν η πρώτη που σημειώθηκε στην νοτιο-ανατολική Ασία. Έκτοτε η Ινδονησία έχει πληγεί πολλές φορές από παρόμοιες επιθέσεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης