Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου συνέλαβαν έναν πρώην δήμαρχο της πόλης Άρσαλ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν για την αιχμαλώτιση λιβανέζων στρατιωτικών.

Ο Αλί αλ Χουτζάιρι κατηγορείται επίσης για συνέργεια με την οργάνωση Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, ως πρότινος ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία), δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τζιχαντιστές του Μετώπου Υποστήριξης και του Ισλαμικού Κράτους είχαν καταλάβει για ένα μικρό διάστημα την Άρσαλ το 2014 κι αιχμαλώτισαν πολλούς στρατιώτες πριν αποσυρθούν έπειτα από μάχες με τις λιβανέζικες ένοπλες δυνάμεις.

Το Μέτωπο Υποστήριξης απελευθέρωσε 16 στρατιωτικούς το 2015 σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση κρατουμένων ισλαμιστών.

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε και τους εννιά στρατιώτες που είχαν πέσει στα χέρια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο οργανώσεις εκδιώχθηκαν από τις τελευταίες περιοχές που έλεγχαν στα σύνορα της Συρίας και του Λιβάνου στις πρόσφατες, χωριστές επιχειρήσεις που διεξήγαγαν αντίστοιχα ο στρατός του Λιβάνου και ο στρατός της Συρίας μαζί με τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ εκατέρωθεν της μεθορίου.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές για την αιχμαλώτιση ποιων στρατιωτών κατηγορείται ότι φέρει ευθύνη ο Χουτζάιρι.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ο στρατός ερευνά τις συνθήκες που οδήγησαν στην αιχμαλώτιση των ανδρών του οι οποίοι εκτελέστηκαν από το ΙΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης