Οι αρχές των ΗΠΑ διεξάγουν έρευνες για περίπου 100 Αμερικανούς πολίτες που  φέρονται να μετέβησαν στη Συρία ή στο Ιράκ για να πολεμήσουν, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Έρικ Χόλντερ.

«Θα έλεγα ότι είναι λιγότερες από 100 υποθέσεις σε αυτό το χρονικό σημείο. Δεν είναι ακριβής» ο αριθμός αυτός, επισήμανε ο Χόλντερ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Νορβηγίας, με τον οποίο συζήτησε σχετικά με το ζήτημα της ριζοσπαστικοποίησης, ιδίως των μουσουλμάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανησυχούμε για όλους τους Αμερικανούς υπηκόους που εγκαταλείπουν το έδαφός μας για να πάνε στη Συρία, στο Ιράκ προκειμένου να εμπλακούν στις συγκρούσεις εκεί και δυνητικά να επιστρέψουν στις ΗΠΑ όπου ενδεχομένως θα διαπράξουν κάποια ενέργεια εγκληματικής φύσεως», πρόσθεσε ο Χόλντερ.

Ο Χόλντερ επισήμανε ότι οι ευρωπαϊκές και άλλες χώρες θα μπορούσαν να αντλήσουν διδάγματα από τις αμερικανικές μυστικές επιχειρήσεις διείσδυσης στις τάξεις των εξτρεμιστών και να αρχίσουν μια νομοπαρασκευαστική διαδικασία με στόχο να αντιμετωπιστεί η προετοιμασία για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων.

Πρόσθεσε πως αυτές οι τακτικές συνέβαλαν να καμφθεί η απειλή για τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ υπολογίζουν ότι 7.000 ως 23.000 από τους εξτρεμιστές που μάχονται στη Συρία είναι ξένοι, περιλαμβανομένων δεκάδων Αμερικανών, επισήμανε ο Χόλντερ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης