Συνολικά επτά αστυνομικοί συνελήφθησαν στο Χονγκ Κονγκ με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό ενός διαδηλωτή, μετέδωσε το BBC. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας οι επτά άνδρες έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ βρίσκονται υπό κράτηση με την κατηγορία της επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο μήνα  κατά τις πολύκροτες διαδηλώσεις και ταραχές των φοιτητών. Βίντεο κατέγραψε μια ομάδα αστυνομικών με πολιτικά που συλλαμβάνουν έναν διαδηλωτή, τον απομακρύνουν και στη συνέχεια τον ρίχνουν στο έδαφος και αρχίζουν να τον κλοτσούν.

Θύμα της επίθεσης είναι ο διαδηλωτής του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας Ken Tsang. 

O κυβερνητικός αξιωματούχος υπεύθυνος για την αστυνομία, Λάι Τουνγκ-Κουόκ, ανέφερε τον Οκτώβριο πως στους αστυνομικούς στο βίντεο που εμφανίζονται να χρησιμοποιούν «άσκοπη βία εις βάρος ενός συλληφθέντος» ανατέθηκαν άλλα καθήκοντα. Η αστυνομία, είπε, έχει ξεκινήσει έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε τον ξυλοδαρμό του διαδηλωτή. «Φαίνεται ότι πρόκειται για μια βάρβαρη επίθεση εναντίον ενός συλληφθέντος ο οποίος δεν συνιστά απειλή για την αστυνομία» δήλωσε η Μέιμπελ Άου, διευθύντρια του παραρτήματος της οργάνωσης στο Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε επίσης: Χονγκ Κονγκ: Συνελήφθησαν δύο επικεφαλής του φοιτητικού κινήματος
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014, 09:14

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης