Πέντε Παλαιστίνιοι, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης στο Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθειών, ενώ το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα για να εξετάσει μια απόφαση η οποία έχει υποβληθεί από την Παλαιστίνη και με την οποία ζητείται η διεθνής προστασία των Παλαιστινίων και η επείγουσα διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στο Αμπασάν, μια τοποθεσία ανατολικά του Χαν Γιούνις, κατά τη 16η ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών Άσραφ αλ Κούντρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πτώματα των πέντε Παλαιστινίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Νάσερ του Χαν Γιούνις. Ο θάνατός τους αυξάνει σε τουλάχιστον 644 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη, στις 8 Ιουλίου, των εχθροπραξιών ανάμεσα στη Χαμάς και στο Ισραήλ. Στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν σκοτωθεί 31 Ισραηλινοί, οι 29 από τους οποίους ήταν στρατιώτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης