Τουλάχιστον 30 μαχητές της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής μαχητικών του αραβικού συνασπισμού -στον οποίο ηγείται η Σαουδική Αραβία- σε κέντρο εκπαίδευσης δυτικά της πόλης Μουκάλα στην Υεμένη, μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ιατρικές πηγές, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Χατζάρ (στα ανατολικά της χώρας) και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι. Η Μουκάλα είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Χαντραμούτ και βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα από τον Απρίλιο του 2015. Εκπρόσωποι τοπικών φυλών ανέφεραν ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στη Μουκάλα, με αρκετούς μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης να σπεύδουν εκεί για να δώσουν αίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαουδική Αραβία επενέβη στα εσωτερικά της Υεμένης τον Μάρτιο του 2015, προκειμένου να βοηθήσει την κυβέρνηση να αποκρούσει τους μαχητές Χούθι, οι οποίοι είχαν καταφέρει -με οπλισμό και πολιτοφυλακή από το Ιράν- να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Σαναά. Η επέμβαση του αραβικού συνασπισμού βύθισε ακόμα περισσότερο στο χάος το φτωχότερο κράτος του Αραβικού Κόλπου, το οποίο συνεχίζει να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια μετά την Αραβική Άνοιξη και τη βίαιη ανατροπή του τότε προέδρου Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ. Σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης έχουν προγραμματιστεί ειρηνευτικές συνομιλίες μέσα στον Απρίλιο στο Κουβέιτ, οι οποίες θα συνοδευτούν και από προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης