«Σαστισμένος» από την ομιλία του Ρόμπερτ Μουγκάμπε προς το έθνος την Κυριακή, δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μόργκαν Τσβανγκιράι, καθώς ο 93χρονος πρόεδρος της Ζιμπάμπουε δεν ανακοίνωσε την παραίτησή του, παρά τις εντεινόμενες φήμες ότι θα αποχωρήσει από την εξουσία μετά την επέμβαση του στρατού και την καθαίρεσή του από το κόμμα του, το ZANU-PF.

«Είμαι σαστισμένος. Όχι μόνο εγώ, όλο το έθνος. Παίζει κάποιο παιχνίδι. Απογοήτευσε όλον τον λαό», είπε ο Τσβανγκιράι, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ ο ηγέτης των βετεράνων του πολέμου για την ανεξαρτησία της Ζιμπάμπουε κάλεσε τον λαό της χώρας να διαδηλώσει στους δρόμους της Χαράρε, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του προέδρου Μουγκάμπε, ο οποίος δεν έκανε καμία αναφορά στην πιθανότητα παραίτησής του από την εξουσία.

Ο Κρις Μουτσβάνγκουα, ο οποίος είχε τεθεί επικεφαλής της εκστρατείας για την απομάκρυνση του Μουγκάμπε, με γραπτό μήνυμά του ανακοίνωσε ότι ο λαός θα βγει στους δρόμους της πρωτεύουσας την Τετάρτη.

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο για την παραπομπή του 93χρονου προέδρου σε δίκη θα προχωρήσει κανονικά, όπως ήταν προγραμματισμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η ομιλία ήταν εντελώς αποκομμένη από την πραγματικότητα. Θα στηρίξουμε κάθε διαδικασία καθαίρεσης και καλούμε σε διαδηλώσεις την Τετάρτη», είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης