Οι στρατιωτικές δυνάμεις του στρατού της Ζιμπάμπουε έχουν θέσει υπό κράτηση τον πρόεδρο της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους από τα κρατικά κανάλια, τα οποία και έχουν καταλάβει, αρνούνται όμως ότι έχουν προχωρήσει σε πραξικόπημα.

Αξιωματικοί και οχήματα έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στη βουλή, στα δικαστήρια και στα υπόλοιπα δημόσια κτήρια από το βράδυ της Τρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος μας είναι να φέρουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης τους εγκληματίες γύρω από τον πρόεδρο που προκαλούν κοινωνική και οικονομική βία» ανακοίνωσε ο στρατός, ο οποίος ζητεί και τη συνεργασία των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας.

«Συνεργαστείτε για το καλό της χώρας μας. Κάθε πρόκληση θα αντιμετωπιστεί με τη δέουσα απάντηση» προειδοποιεί τους υπόλοιπους ενστόλους.

Ο 93χρονος Μουγκάμπε βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της Ζιμπάμπουε από το 1987. Η τοποθεσία όπου κρατείται παραμένει άγνωστη, με τον στρατό να διαβεβαιώνει πως τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του είναι ασφαλείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, σε τηλεοπτικό τους διάγγελμα, ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού αρνήθηκαν ότι έγινε στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα και διαβεβαίωσαν ότι ο πρόεδρος Μουγκάμπε είναι «σώος και αβλαβής».

Ο στρατηγός, ο οποίος έκανε το διάγγελμα, είπε πως η «ομαλότητα» θα επιστρέψει στη χώρα μόλις οι ένοπλες δυνάμεις ολοκληρώσουν την «αποστολή» τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης