Το ενδεχόμενο να εξεταστεί η δημιουργία ενός κράτους στην ανατολική Ουκρανία άφησε ανοικτό ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν σε δηλώσεις του.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως ουσιαστικές συζητήσεις (…) που θα αφορούν θέματα που σχετίζονται την πολιτική οργάνωση της κοινωνίας και τη δημιουργία ενός κράτους για την νοτιοανατολική Ουκρανία προκειμένου να προστατευτούν τα νόμιμα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν εκεί» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεοπτική εκπομπή που προβλήθηκε από ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πούτιν αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας κρατικής οντότητας στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις της Μόσχας.
Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι «φτάσαμε σε συμφωνία με τον Πέτρο Ποροσένκο για ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης».

Τόνισε ότι η επίλυση της κρίσης κατά μεγάλο μέρος εξαρτάται από το Κίεβο και του είναι αδύνατο να προσδιορίσει το τέλος της. «Πιθανώς», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος, «οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ουκρανία να αποσαφηνίσουν την κατάσταση».

Συνεχίζοντας εκτίμησε ότι «όλοι οι συμμετέχοντες στην εκλογική κούρσα θέλουν να δείξουν ότι βρίσκονται σε θέση ισχύος. Οι πάντες θα θέλουν να επιδείξουν πυγμή και την ώρα που η πολιτική διαμάχη θα οξύνεται θα είναι δύσκολο να περιμένουμε ότι κάποιος θα στραφεί στην αναζήτηση μιας ειρηνικής λύσης και όχι σε μια στρατιωτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης