Θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις υπεράσπισης της Donna Karan για τον Harvey Weinstein

Θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις υπεράσπισης της Donna Karan για τον Harvey Weinstein
Τις τελευταίες ημέρες ένα σκάνδαλο συνταράσσει την αμερικάνικη βιομηχανία του θεάματος. Ένας από τους διασημότερους κινηματογραφικούς παραγωγούς, ο Harvey Weinstein (συμπρόεδρος της Weinstein Company και παραγωγός ταινιών), κατηγορήθηκε πολλαπλά για σεξουαλική παρενόχληση και κατέληξε σε τουλάχιστον 8 εξώδικους συμβιβασμούς με τις γυναίκες που δηλώνουν θύματά του.

Διάσημοι ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Meryl Streep, ο George Clooney, η Judi Dench, η Glenn Close και η Jessica Chastain, χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του "ασυγχώρητη", κάνοντας λόγο για κατάχρηση εξουσίας, ενώ μόλις χθες αποπέμφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του.

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν έχουν πεισθεί όλοι για την ενοχή του. Η σχεδιάστρια Donna Karan ρωτήθηκε για το περιστατικό από τη Daily Mail, και όχι μόνο πήρε το μέρος του 65χρονου, αλλά έριξε την ευθύνη στις γυναίκες και στο πώς αυτές επιλέγουν να ντυθούν και να παρουσιάζουν τον εαυτό τους.

«Γνωρίζω τη γυναίκα του, νομίζω ότι είναι υπέροχοι άνθρωποι. Ο Harvey έχει κάνει υπέροχα πράγματα», δήλωσε. «Η μεταχείριση των γυναικών είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Δουλεύω στην Αφρική, στον αναπτυσσόμενο κόσμο και οι γυναίκες εκεί περνούν δύσκολα. Είναι πολύ σκληρό να το βλέπω και στη χώρα μας, αλλά σκέφτομαι επίσης 'πώς παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας'; Πώς παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας ως γυναίκες; Τι ζητάμε; Το ζητάμε παρουσιάζοντας όλο τον αισθησιασμό και τη σεξουαλικότητά μας; Και τι δείχνουμε στα παιδιά μας σήμερα για το πώς να τραγουδούν, να χορεύουν και να ντύνονται; Πόσο αποκαλυπτικά πρέπει να είναι;».

Οι δηλώσεις της Karan προκάλεσαν αντιδράσεις και η ίδια ισχυρίστηκε ότι «δεν αντιπροσωπεύουν την άποψή της για το γεγονός».

Περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, 08:12