Φουντώνουν οι φήμες ότι η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό θα πάρει διαζύγιο από τον τρίτο κατά σειρά σύζυγό της, πρίγκιπα Ερνστ του Ανόβερο.

Σήμερα, η πριγκίπισσα Καρολίνα επισκέφθηκε τα δικαστήρια του πριγκιπάτου όπου διευθετούνται τα διαζύγια, δίνοντας έτσι «τροφή» σε όσους υποστηρίζουν ότι υπάρχει κατάρα στην οικογένεια των Γκριμάλντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανένα μέλος της οικογένειας των Γκριμάλντι, δεν έχει εδώ και αιώνες ευτυχισμένους και πετυχημένους γάμους και πολλοί πιστεύουν ότι οφείλεται σε μία κατάρα της οικογένειας από τον 13ο αιώνα.


H Καρολίνα με τους προηγούμενους συζύγους της, Φιλίπ Ζουνό και Στέφανο Κασιράγκι

Η 52χρονη Καρολίνα ήταν παντρεμένη για 10 χρόνια με τον Ερνστ, ο οποίος είναι το «μαύρο πρόβατο» της βασιλικής οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα σημάδια του χωρισμού φάνηκαν νωρίς. Το 2000 κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Ερνστ να ουρεί στο τουρκικό περίπτερο της έκθεσης World-Expo, στο Ανόβερο.

Ένα χρόνο μετά, γερμανικό δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση με αναστολή για τον ξυλοδαρμό ενός ξενοδόχου και την επίθεση σε έναν φωτογράφο.

Το 2005, ο Ερνστ εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πρόβλημα στο πάγκρεας, το οποίο πιστεύεται ότι προκλήθηκε από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Το αποκορύφωμα του πριγκιπικού του σαβουάρ βιβρ ήταν όταν σε επίσημη εκδήλωση φίλησε τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας.

Ο Ερνστ είναι ο τρίτος σύζυγος της Καρολίνας, η οποία χώρισε τον πρώτο της σύζυγο, Φιλίπ Ζουνό, το 1980 μετά από δύο χρόνια γάμου, ενώ παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της, Στέφανο Κασιράγκι, το 1983. Ο Κασιράγκι σκοτώθηκε το 1990 σε ατύχημα με σκάφος.

Η κατάρα της οικογένειας θέλει τα μέλη της να έχουν δυστυχισμένους ή σύντομους γάμους και μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, η κατάρα ξεκίνησε όταν ο πρώτος Γκριμάλντι διεκδίκησε την έκταση που ανήκει τώρα στο πριγκιπάτο και την απέκτησε όταν σκότωσε μεταμφιεσμένος σε μοναχό τους υπερασπιστές του.


Η πριγκίπισσα Στεφανί

Η αδερφή της Καρολίνας, Στεφανί του Μονακό, μέχρι στιγμής έχει στο ενεργητικό της δύο γάμους –και ισάριθμα διαζύγια- ενώ έχει αποκτήσει τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα εκτός γάμου.


Ο πρίγκιπας Αλβέρτος


Ο αδερφός τους και διάδοχος του θρόνου, Αλβέρτος, παραμένει εργένης στα 55 του, παρόλο που του χρεώνουν τουλάχιστον δύο εξώγαμα τέκνα.


Ο πρίγκιπας Ρενιέ με την σύζυγό του, πριγκίπισσα Γκρέις, και τα παιδιά τους, Αλβέρτο, Καρολίνα και Στεφανί

Αλλά και ο γάμος των γονιών τους, του πρίγκιπα Ρενιέ και της ηθοποιού Γκρέις Κέλυ ήταν σύντομος, αφού η ηθοποιός σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα σε ηλικία 52 ετών, τα αίτια του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης