Με αφορμή τη νέα ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα που κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες και στην οποία πρωταγωνιστεί η Άννα Βίσση, η τραγουδίστρια μίλησε για όλα στο κυπριακό περιοδικό Down Town.

Για την ροκ όπερα «Οι καμπάνες του Edelweiss» είπε: «Θεωρώ ότι φέτος ανεβάζουμε ένα συγκλονιστικό έργο. Έχει φοβερή γραφή, ποιητικό λόγο χωρίς απαραίτητη ανάγκη για ρίμα. Αυτά δεν τα λέω με έπαρση, αλλά με περηφάνια και λύτρωση. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου – δεν εννοώ ηλικιακά – αυτό θέλω να κάνω» και πρόσθεσε: «Το ηλικιακό βέβαια έφερε την ανάγκη. Όλα αυτά τα χρόνια άφησα πράγματα πίσω μου… Έχω απελευθερωθεί από ανασφάλειες και αγωνίες. Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει το τι κουβαλάω σήμερα και τι ανάγκη έχω. Θέλω να παίξω και να ερμηνεύσω πολύ αληθινά πράγματα, μια ιστορία που απαιτεί ρεαλιστικό παίξιμο και πολύ καλή ερμηνεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για το ρόλο της στο έργο αποκαλύπτει: «Ο Νίκος είχε ετοιμάσει μια άλλη όπερα, όπου πρωταγωνιστής είναι άντρας. Εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν μπορούσα να είμαι εκεί. Ήθελα κάτι για μένα και αυτός έψαχνε να βρει μια ιστορία που να είμαι εγώ. Για τον Νίκο, οι “Καμπάνες” είναι ένα έργο για το πώς είμαι τώρα, τι θα ήθελε να ακούσει από μένα σε αυτή τη φάση της ζωής μου, με αυτή την ωριμότητα, το τι του βγάζω ως γυναίκα, σε τι θα ήθελε να με δει που δεν είναι απαραίτητα οι ψηλές νότες και η εντύπωση. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα με τραύματα και έντονη ζωή. Γιατί η Άννα, η ηρωίδα που υποδύομαι, γεννήθηκε με φοβερή προσωπικότητα, αλλά σαν να μην κατάφερε ποτέ να την ξεδιπλώσει, επειδή οτιδήποτε της συνέβαινε ήταν γι’ αυτήν και τον χαρακτήρα της μια κακοποίηση. Με τιμά ένα τέτοιο έργο. Και λαχταρώ να το πραγματοποιήσω, να σταθώ αντάξια απέναντί του και μαζί του».

Στην ερώτηση τελικά ποια είσαι Άννα; Αν σε έβλεπε εκείνη η 16χρονη πιτσιρίκα του 1973 τι θα έλεγε νομίζεις; Η Άννα απάντησε με απόλυτη ειλικρίνει πως: «Εξακολουθώ να είμαι μια γυναίκα που θέλει συνεχώς να κάνει κι άλλα πράγματα, κρατώντας την παιδικότητα και τον αυθορμητισμό της και να θέλει να γίνεται καλύτερη. «Καμιά φορά πέφτουν κάτι… παράσιτα που λένε «η Βίσση μεγάλωσε» ή «η Βίσση κάνει την παιδούλα». Δεν με ενδιαφέρουν ούτε μπορώ να σκεφτώ έτσι. Το λογικό για μένα είναι να είμαι υγιής για να μπορώ να παράγω. Τι δηλαδή; Να κάτσω και να…

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης