Ο πρίγκιπας Κάρολος δήλωσε ότι απαιτείται αποφασιστική δράση για να διασφαλιστεί η επιβίωση των ωκεανών, μέτρα κυρίως κατά της ρύπανσης από τα πλαστικά, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μάλτα με θέμα τη διακυβέρνηση των ωκεανών.

«Έχουμε πράγματι πλησιάσει το σημείο όπου όποιο ψάρι κι αν αλιευθεί από τη θάλασσα και το φάμε, θα περιέχει πλαστικό», προειδοποίησε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου ενώπιον πολιτικών αξιωματούχων και παραγόντων του κόσμου των ωκεανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στη θάλασσα κάθε χρόνο, υπενθύμισε ο πρίγκιπας Κάρολος, σύμφωνα με τον οποίο η λύση περνά από την ανέλιξη της κυκλικής οικονομίας, που επιτρέπει τη μείωση της σπατάλης και της ρύπανσης.

«Απέναντι σε τέτοιες βλαβερές επιπτώσεις, είναι καθοριστικό να επιχειρήσουμε τη μετάβαση προς την κυκλική οικονομία», υπογράμμισε εξηγώντας ότι αυτή επιτρέπει «στο πλαστικό και σε πολλές άλλες ουσίες να ανακτώνται, να ανακυκλώνονται και να χρησιμοποιούνται εκ νέου αντί να δημιουργούνται, να χρησιμοποιούνται και στη συνέχεια να πετιούνται».

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης