Η Ελένη Γερασιμίδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «stΑΡΤ music» με τον Λάζο Μαντικό και μεταξύ άλλων είπε τη γνώμη της για το μεταναστευτικό.

«Δεν θα είχα θέμα να βάλω στο σπίτι μου έναν μετανάστη! Αλλά δεν είναι αυτή η λύση! Οι απόψεις μου είναι γνωστές, ξέρετε σε ποιο κόμμα ανήκω. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουν μια προσωρινή φιλοξενία εδώ πέρα, που σημαίνει να είναι αξιοπρεπέστατη, με όλες τις δομές να λειτουργούν. Αυτά που χρειάζονται για να ζει αξιοπρεπώς ένας άνθρωπος και κυρίως να διευκολυνθούν για να πάνε στο τόπο που θέλουν. Δεν θέλουν να μείνουν εδώ άλλωστε. Δεν θα ήθελαν να φύγουν από τις χώρες τους και τις πατρίδες τους, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα και αυτοί που δημιουργούν τους πολέμους. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι, δεν έχουν καμία ευθύνη οι λαοί να περνάνε όλη αυτή την συμφορά και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών. Στον 21ο αιώνα ορδές προσφύγων είναι ένα δραματικό θέαμα. Οι πρόγονοι μου έζησαν την μετανάστευση. Η γιαγιά μου έχασε τον άντρα της μέσα στο πλοίο από αρρώστια. Ήταν μεγάλη πληγή…
Υπήρχε και τότε από κάποιο ντόπιο πληθυσμό που νόμιζαν ότι οι πρόσφυγες θα τους πάρουν τις δουλειές, τους άντρες τους. Υπάρχουν και τώρα αυτά, πράγματα που δεν είναι σωστά. Το ξέρουμε πολύ καλά αυτό ότι δεν ισχύει και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της προσφυγιάς βοήθησε στο να προοδεύσει πάρα πολύ και οι ίδιοι, αλλά και να συντελέσουν στην πρόοδο και του υπόλοιπου κόσμου. Εκείνο που κράτησα από την γιαγιά μου και μου έλεγαν ότι της έμοιαζα πάρα πολύ, είναι ο διαρκής αγώνας για την επιβίωση και ο διαρκής αγώνας για καλύτερη ζωή. Δηλαδή μια μικροσκοπική γυναίκα έχτισε μόνη της σπίτι, ξανά έμεινε χήρα όταν παντρεύτηκε τον παππού μου. Πάλεψε ολομόναχη σε πολύ αντίξοες συνθήκες και τα κατάφερε» είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης