Ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή σε χιλιάδες σπίτια στην Κινέτα, τον Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα από τις φονικές πυρκαγιές της Δευτέρας. Μεταξύ των οικημάτων που παραδόθηκαν στις φλόγες βρίσκονται και αρκετά σπίτια επωνύμων. 

Το σπίτι της Ζωζώς Σαπουντζάκη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή στο σπίτι της Ζωζώς Σαπουντζάκη στην Κινέτα.

Η οικεία της ηθοποιού παραδόθηκε στις φλόγες όπως και οι υπόλοιπες γειτονικές κατοικίες.

Η ηθοποιός το μεσημέρι της Τρίτης επισκέφτηκε την Κίνετα για να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται το σπίτι της αλλά δεν θέλησε να μιλήσει στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Το σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Αρβανίτη

Ανάμεσα στους πληγέντες της φονικής λαίλαπας είναι και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αρβανίτης, το σπίτι του οποίου στο Μάτι κάηκε ολοσχερώς.

Την αποκάλυψη έκανε ο γιος του, Γιώργος Αρβανίτης ή ARVA, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, δημοσιεύοντας το ανατριχιαστικό μήνυμα που του έστειλε στο κινητό ο πατέρας του.

«Τι έκθεση να γράψω και εγώ? Τι σημαίνει για έμενα το σπίτι μου? Ποσό τυχερός νιώθω που τα κατάφερε η αδελφή μου και η ανιψιά μου τελευταία στιγμή και σώθηκαν και δεν βρέθηκαν στην παράλια μαζί με τους άλλους. Δεν ξέρω τι θα έκανα. Ποσό χάλια νιώθω για όλους τους νεκρούς γείτονες και ανθρώπους και τις εικόνες που είδα. Στα μέρη που παίζαμε τώρα είναι σοροί .Όλοι οι φίλοι μου μένουν εκεί τώρα που θα μένουν; Βοηθήστε εάν είστε εκεί. Ανεβάζω και δεύτερη φωτογραφία για όποιον είναι σε ανάγκη. Όποιος είναι στην περιοχή να βοηθήσει όπως μπορεί παρακαλώ ! Είμαι συντετριμμένος παιδιά», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που την συνόδευε.

Το σπίτι της Μελίνας Μακρή

Ανάμεσα στους πληγέντες της Κίνετας είναι και η Μελίνα Μακρή. Το σπίτι της όπως ανέφερε η ίδια σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο κάηκε ολοσχερώς.

Το σπίτι της Νίκης Βίσση 

«Το σπίτι μας κάηκε ολοσχερώς! Δεν έμεινε τίποτα στο Μάτι… Δεν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, πέθαναν άνθρωποι, είναι απίστευτο. Ζούμε μια τραγωδία» είπε η αδερφή της Άννας Βίσση.  «Εγώ βρισκόμουν με την Άννα στη Θεσσαλονίκη για τη συναυλία της και έμαθα τι συμβαίνει από το τηλέφωνο. Στο σπίτι μου ήταν ο σύζυγός μου, τα παιδιά μου και η μητέρα μου. Τα παιδιά άρπαξαν την μητέρα μου με το αυτοκίνητο και έφυγαν. Η Άννα είναι στο πλευρό μας… Πριν από λίγο πήρε στο σπίτι της και τη μητέρα μας… Αυτή ήταν η βασική μας κατοικία… Εντάξει έχουμε να μείνουμε κάπου, αλλά τώρα είμαστε στην περιοχή, στο Μάτι και στο σπίτι και μαζεύουμε τα συντρίμμια…» συμπλήρωσε.

Το σπίτι της Χριστίνας Λαμπίρη



«Καταστραφήκαμε εντελώς! Το σπίτι μου είναι πολύ κοντά στην ταβέρνα που απανθρακώθηκαν 26 συμπολίτες μας… Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και δυο πολύ κολλητοί φίλοι του άνδρα μου… Εμείς ούτε που καταλάβαμε τι συνέβη! Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Η φωτιά μας περικύκλωσε μέσα στο σπίτι μας και προσπαθήσαμε να σώσουμε ότι σωζόταν! Εγώ ειλικρινά ούτε που έχω καταλάβει πως τελικά σώθηκα! Το σπίτι μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Έμεινε μόνο ένα δωμάτιο από όλο το σπίτι και τώρα μαζεύω σε κούτες ότι έχει σωθεί για να σηκωθώ να φύγω» είπε σε συνέντευξή της την Τρίτη η Χριστίνα Λαμπίρη και πρόσθεσε: «Το σπίτι του αδερφού του άνδρα μου Θανάση, είναι ακριβώς δίπλα από το δικό μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Πραγματικά είμαι σε απίστευτη σύγχυση και ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει συμβεί. Το καλό είναι ότι τουλάχιστον σώσαμε τη ζωή μας».

Η φωτιά που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική «απείλησε» και το σπίτι της οικογένειας του Σάκη Ρουβά. Το σπίτι του Σάκη Ρουβά και της Κάτιας Ζυγούλη βρίσκεται στο Νέο Βουτζά και σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έφτασε έξω από την μάντρα του σπιτιού τους, αλλά ευτυχώς δεν προχώρησε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης