Η Άντζελα Γκερέκου επιστρέφει στο σινεμά. Ο σκηνοθέτης Τάσος Λέρτας βρήκε στο πρόσωπο της πρώην υφυπουργού Άντζελας Γκερέκου μια από τις πρωταγωνίστριες που αναζητούσε για τη νέα ταινία του, με θέμα τη ζωή και το έργο του πρώτο κυβερνήτη της χώρας Ιωάννη Καποδίστρια.

Η πρόταση να πάρει το μέρος στη μεγάλη ελληνορωσική παραγωγή, που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή και της Ελβετίας, έγινε στην κυρία Γκερέκου από τον ίδιο τον βραβευμένο σκηνοθέτη. Ο τελευταίος επιθυμούσε διακαώς να τη συμπεριλάβει στο καστ των ηθοποιών. Έτσι, ύστερα από πολλή σκέψη και μελέτη του σεναρίου, το οποίο υπογράφει ο ίδιος, η κυρία Γκερέκου αποδέχτηκε την πρόταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολυάριθμο καστ θα αποτελούν τουλάχιστον εκατό Έλληνες ηθοποιοί, ενώ μεγάλος θα είναι και ο αριθμός των Ρώσων και Ελβετών που θα συμμετέχουν. Γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Ναύπλιο, Κέρκυρα, Παρίσι, Καλαμάτα, Αίγινα, Ζυρίχη, Αγία Πετρούπολη, καθώς και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας και της Ελβετίας, όπου άφησε το στίγμα του ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας.

Η ταινία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2016, ενώ από ελληνικής πλευράς την παραγωγή έχει αναλάβει η Sound and Picture Ltd.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης