Τη θέση που επί χρόνια κατείχε η Angelina Jolie έχει πλέον η Cate Blanchett. Η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ (HCR) ανακήρυξε την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό ως τη νέα Πρέσβειρα Καλής Θέλησης.

Η 44χρονη Αυστραλή δήλωσε «βαθιά υπερήφανη που θα αναλάβω αυτόν τον ρόλο», υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει «κρισιμότερη περίοδος για να βρεθεί στο πλευρό των προσφύγων και να επιδείξει αλληλεγγύη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διανύουμε μια περίοδο κρίσης χωρίς προηγούμενο και πρέπει να υπάρχει καταμερισμός των ευθυνών σε ολόκληρο τον κόσμο» πρόσθεσε η ίδια.

«Είναι σαν να προσεγγίζουμε ένα σταυροδρόμι, θα επιλέξουμε τον δρόμο της συμπόνιας ή εκείνον της αδιαλλαξίας; Ως μητέρα θέλω τα παιδιά μου να επιλέξουν το δρόμο της συμπόνιας» υπογράμμισε η ίδια.

Η Blanchett εργάζεται εδώ κι έναν χρόνο στον ΟΗΕ και πρόσφατα επισκέφτηκε την Ιορδανία για να παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις αρωγής για τους Σύρους πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους τα τελευταία 5 χρόνια λόγω του πολέμου που μαίνεται στην χώρα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης