Σαν σήμερα στις 25 Ιουλίου του 1955 γεννιέται η Iman (σ.σ το όνομά της σημαίνει πίστη) μια εξωπραγματικά όμορφη κοπέλα από το πολύπαθο Μογκαντίσου.

Το μοντέλο και ηθοποιός από τη Σομαλία ανακαλύφθηκε το 1975 και το εξωτικό look της, τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον του Yves Saint Laurent που την έκανε μούσα του για χρόνια, αποκαλώντας την «Βασίλισσα της Αφρικής». Ήταν το πρώτο τοπ μόντελ απ’ την Αφρική και συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, μέχρι το 1989, που παράτησε το modelling. Μετά παντρεύτηκε τον David Bowie απέκτησε δύο παιδιά, και το 1994 έφτιαξε την εταιρία καλλυντικών Iman Cosmetics.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα καινοτόμα προϊόντα της Iman με την υπογραφή της στόχευαν σε Αφρικανές, Λατίνες, Ασιάτισσες και Ινδιάνες και βρήκαν αμέσως τεράστια απήχηση στον κόσμο, αν και σύντομα το επιχειρηματικό της παράδειγμα θα μιμούνταν οι κολοσσοί της αγοράς κυκλοφορώντας τα δικά τους σκευάσματα για μη λευκές επιδερμίδες!

Υπήρξε και παραμένει ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ένωσε τις δυνάμεις της με αναρίθμητους φιλανθρωπικούς φορείς, δάνεισε την παγκοσμίου φήμης εικόνα της σε τόσους και τόσους σκοπούς και συντάχθηκε ακούραστα με όποιον είχε ένα κοινωνικό όραμα που ήθελε να κάνει πράξη.

Δείτε φωτογραφίες στο govastileto.gr…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης