Τον πετάξαμε τον χαρταετό μας, εάν και έπρεπε να παλέψει με ψιλή βροχή και αρκετό αέρα.
Αυτή η περίοδος της νηστείας μέχρι το Πάσχα και την Κυριακή του Πάσχα πάντα μου φέρνει στο μυαλό παιδικές αναμνήσεις από όλη την οικογένεια.

Μέλη της οικογένειας, που τώρα δεν είναι πλέον κοντά μας, εκείνοι που ήταν τότε έφηβοι και τώρα έχουν μέχρι και εγγόνια και εμείς (σε εκείνους ανήκω κι εγώ) που ήμασταν μικρά παιδάκια και τώρα προσπαθούμε να μεταφέρουμε κάτι από τις οικογενειακές παραδόσεις στα δικά μας τα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτι πολύ χαρακτηριστικό για την οικογένειά μου ήταν η ταραμοσαλάτα της θείας Λένας, όταν συγκεντρωνόμασταν στο εξοχικό που είχε ο προπάππος μου στο Σούνιο. Ένα τεράστιο μπολ γεμάτο ταραμοσαλάτα, στο οποίο όλοι μας βουτάγαμε σαν τρελοί το λευκό φρέσκο ψωμάκι από τον φούρνο στη στροφή του Σουνίου. Δεν θα ξεχάσω αυτήν την ανάμνηση ποτέ αλλά ούτε και τη γεύση της.

Έχω παραγγείλει πολλές φορές σε ταβέρνες ταραμοσαλάτα, ποτέ καμία δεν την «άγγιξε» όμως. Κάποιες ήταν νόστιμες, άλλες όχι τόσο, άλλες είχαν πολλή πατάτα, πολύ ψωμί, πολύ άνηθο, πολύ ξίδι, πολύ κάτι….! Η μαγειρική θέλει αγάπη, θέλει μεράκι και πολλές προσπάθειες.

Εγώ σήμερα σας έχω τη συνταγή μου για να σας μεταφέρω κάτι από τις γεύσεις των παιδικών μου χρόνων. Αυτές τις γεύσεις προσπαθώ με τη σειρά μου να μεταφέρω στα δικά μου παιδιά. Σίγουρα οι γεύσεις και οι μυρωδιές είναι αναμνήσεις που δεν ξεχνάμε ποτέ …

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υλικά:

100 γρ. λευκός ταραμάς

1 λευκό κρεμμύδι

350-400 ml σπορέλαιο

περίπου 50 ml ελαιόλαδο

100-130 ml μεταλλικό νερό

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης