Χίλιες και μία νύχτες με αύρα ελληνικής μουσικής και μυστικισμό ανατολής σε χώρες κραυγαλέας πολυτέλειας που αρχίζουν να ζουν ξέφρενα όταν ο ήλιος δύει…

Στη θρυλική πόλη που χτίστηκε στην άμμο, στο εκκεντρικό Άμπου Ντάμπι και στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι του πλούτου και της χλιδής, προσωρινά… εκπατρισμένοι Έλληνες καλλιτέχνες αναζητούν δόξα και χρήμα, μακριά από την κρίση που έχει «προσγειώσει» τα κάποτε παχυλά μεροκάματα της νύχτας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μαγευτικό ΝτουμπάιFirst class προορισμοί για επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων, πόλεις μεγάλων αντιφάσεων που επενδύουν σε ατελείωτες εναλλακτικές προτάσεις έχουν γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες Έλληνες διαφόρων ειδικοτήτων που κάνουν το μεγάλο, αλλά και ιδιαιτέρως κερδοφόρο επαγγελματικό βήμα, μην έχοντας να περιμένουν τίποτα στην Ελλάδα, καθώς η αξία τους δεν αναγνωρίζεται.

Στα βήματά τους και πρώτα ονόματα στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα που έχουν αφήσει πίσω ανεπιστρεπτί τις πάλαι ποτέ εξαψήφιες ή και επταψήφιες επιταγές στο όνομά τους και «ξορκίζουν» την κρίση με έξτρα εισοδήματα σε Ντουμπάι και Αμπού Ντάμπι, πόλεις που «λατρεύουν» να λικνίζονται στα οικεία ακούσματα της ελληνικής λαϊκής μουσικής.

Έλληνες που ζουν στα δύο εμιράτα και τουρίστες συνωστίζονται για να απολαύσουν βραδιές με καλλιτέχνες – φίρμες, σε ειδικά διαμορφωμένες… πίστες ξενοδοχείων αστέρων, μπαρ και εστιατορίων όπου συχνάζουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, καθώς μόνο εκεί επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ πάσης φύσεως… από πρώτης ποιότητας βότκα και ουίσκι μέχρι την πιο ακριβή σαμπάνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για «χρυσά» νυχτοκάματα που κάνουν την… ξενιτιά σε Ντουμπάι και Αμπού Ντάμπι να μην είναι τόσο… πικρή.

Ρέμος, Μαζωνάκης, Κοκκίνου, Ασλανίδου, Μακεδόνας, ακόμη και η εκπομπή «Στην Υγεία Μας» άφησαν το στίγμα τους στη χώρα των Αράβων… Αναγνώστες του zougla.gr που παρακολούθησαν από κοντά τις… εξορμήσεις των καλλιτεχνών αναφέρουν ότι πριν από λίγες μέρες υπήρξε sold out στην εμφάνιση του Ρέμου.

Πάρτε μία γεύση από την ελληνική βραδιά με τον Ρέμο:

Η εμφάνιση Ρέμου στο maydan

Aφίσες κατέκλυσαν το διαδίκτυο...

Η εμφάνιση Μαζωνάκη τον Μάρτιο

'Τσιμπημένο' το εισιτήριο για Μαζωνάκη

Στην υγεία μας...

Το ξενοδοχείο που φιλοξενήθηκε η συναυλία

Η παλαιότερη εμφάνιση της Κοκκίνου στο Άμπου Ντάμπι

Στην πόλη Al Ain (γενέτειρα του Ιδρυτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sheikh Zayed)
διοργανώθηκε τον Απρίλιο και το «Greek Festival» με ελληνικά φαγητά, ποτά, ελληνική μουσική και τραγούδια.

Στην εναρκτήρια βραδιά παρευρέθη ο Έλληνας πρέσβης Διον. Ζώης. Έκτακτη εμφάνιση έκανε το ερασιτεχνικό συγκρότημα ελληνικών παραδοσιακών χορών από το Dubai.

9.000 Έλληνες ζουν και εργάζονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


 Από αριστερά ο Έλληνας Πρόξενος στο Αbu Dhabi κ. Γιώργος Κρανιάς, ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας στο Dubai, Μιχάλης Βρεττάκης, ο αντιπρόσωπος της ιδιοκτησίας του ξενοδοχείου Butros κ.α..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης