Συνέντευξη στο περιοδικό Down Town παραχώρησε ο Λευτέρης Πετρούνιας, οπού μίλησε μεταξύ άλλων για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου ευρωπαϊκού τίτλου στους κρίκους αλλά και το άγχος και την πίεση που νιώθει θέλοντας να αντεπεξέλθει σε όλα.

Δεν αισθάνεσαι μεγάλη πίεση από τις προσδοκίες όλων;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το Παγκόσμιο του Οκτωβρίου και ενόψει της ολυμπιακής χρονιάς, μου ‘εχει ασκηθεί πίεση από τους πάντες και ειδικά από τα ΜΜΕ. Λένε όλοι: « Ο Πετρούνιας πάει για χρυσό στο Ρίο». Αυτή η απαίτηση που έχουν μου δημιουργεί τεράστια πίεση. Δεν είμαι ρομπότ, είμαι άνθρωπος. Για μένα η νίκη έχει να κάνει κυρίως με το κατάλληλο timing. Να βρεθείς δηλαδή, την κατάλληλη μέρα και ώρα, στην κατάλληλη φόρμα. Έχω αποδείξει ότι λειτουργώ καλά υπό πίεση, αλλά δεν μπορώ να κρύψω ότι έχω πιεστεί υπερβολικά το τελευταίο διάστημα. Ζήτησα μάλιστα βοήθεια από αθλητικό ψυχολόγο. Και θα συνεχίσω να τον επισκέπτομαι μέχρι τους αγώνες του Ρίο. Ήθελα να πάω σε ψυχολόγο για να μάθω να διαχειρίζομαι το άγχος μου. Έπρεπε να κοιτάξω τους δαίμονες μου στα μάτια.

Τι εννοείς;

Αυτό που λέμε «η έξοδος», το φινάλε των κρίκων . Όλο αυτό έχει μία μεγάλη επικινδυνότητα για το σώμα που δεν μπορώ να ξεπεράσω. Με όλη την πίεση που έχω υποστεί τον τελευταίο καιρό, κάνω διάφορες αρνητικές σκέψεις. Φοβάμαι ότι στο φινάλε μπορεί να πέσω και να χτυπήσω. Δυστυχώς αυτές τις σκέψεις τις κάνω και την ώρα του αγώνα. Γι αυτό και πηγαίνω τον τελευταίο ενάμιση μήνα σε ψυχολόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πηγή:govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης