Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ για τη ροκ σκηνή: «Shot! The Psycho-Spiritual Mantra of Rock», με πλάνα από ηχογραφήσεις και συναυλίες «μύθων» του ροκ όπως ο Bowie και ο Iggy Pop, που προβλήθηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα, ο δημιουργός του, Mick Rock, διάσημος φωτογράφος των αστέρων της ροκ, ετοιμάζεται να εκδώσει ένα βιβλίο-άλμπουμ με τον τίτλο «Transformer», που παραπέμπει στον πρώτο προσωπικό δίσκο που έγραψε ο Lou Reed το 1972 μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα Velvet Underground.

Το βιβλίο που συνέγραψαν από κοινού ο Rock και ο Lou Reed έπειτα από ατέλειωτες νυχτερινές βόλτες στη Νέα Υόρκη, εμπλουτίζεται με 50 νέες φωτογραφίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή την έκδοση αυτή, ο 69χρονος σήμερα φωτογράφος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Rolling Stone, και μίλησε για τη σχέση που είχε με τους ροκ σταρ, τα πιστεύω του και τις περιπέτειές του λόγω των εξαρτήσεών του. Ας δούμε μερικά αποσπάσματα από αυτή τη συνέντευξη.

Ο καλτ φωτογράφος δηλώνει ότι γι αυτόν δεν μετράει η προσωπική ζωή, αλλά το χάρισμα που έχουν κάποιοι άνθρωποι όπως π.χ οι Bowie και Mercury οι οποίοι, όπως λέει, μπορεί να τραγουδούσαν μπροστά σε 100 άτομα και να συμπεριφέρονταν σαν να ήταν μπροστά σε εκατομμύρια.

Χαρακτηρίζει τον Lou Reed έναν ευγενικό άνθρωπο με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ τον οποίο όμως, φοβόντουσαν οι δημοσιογράφοι καθώς, όπως λέει ο Rock, καθώς εάν κάποιος έκανε ανόητες ερωτήσεις ή δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, ο Reed συμπεριφερόταν σαν «μπάσταρδος». Για να είσαι φίλος του δεν έπρεπε να τεμπελιάζεις. Όταν όμως κέρδιζες την εμπιστοσύνη του, τότε γινόταν απίστευτα πιστός και υποστηρικτικός φίλος, τονίζει ο Rock.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομολογεί ότι ο Bowie και ο Reed ήταν μεταξύ τους δύο υπέροχοι φίλοι, χαρακτηρίζει φωτισμένο μυαλό τον Bowie και τον Reed ποιητή, έναν «Μποντλέρ της εποχής μας». Αυτοί οι δύο, κατά τον Rock, άλλαξαν τον τρόπο που σκέπτονταν οι άνθρωποι, επέδρασαν πολύ στον πολιτισμό, έσπασαν τα ταμπού της σεξουαλικότητας, ενώ τα τραγούδια τους είναι σαν να γράφτηκαν σήμερα.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης