Της Σπυριδούλας Κάμπου

Ανήμερα της Πρωτομαγιάς, ο Νίκος Μουρατίδης άνοιξε στο govastileto.gr, το σπίτι του στο Γκάζι, «καλώντας» μας σε ένα απολαυστικό απόγευμα αποκαλύψεων μαζί του.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους του διώροφου «καταφύγιου», του με την απίστευτη θέα στη «Τεχνόπολη»! Μείναμε αρκετή ώρα στην αγαπημένη του βεράντα, που με αγάπη μιλούσε για τα λουλούδια του.  Η θετική ενέργεια ξεχειλίζει στο χώρο. Κάθε αντικείμενο έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εκείνον. Κειμήλια από τα ταξίδια του, «πετραδάκια» μιας ζωής γεμάτη εμπειρίες και αναμνήσεις. 

Γλυκός, ευδιάθετος, άψογος οικοδεσπότης (μας έφτιαξε μέχρι και καφέ)! καμία σχέση με την εικόνα του «σκληρού» που του έχουν προσάψει μέσα από την έντονη τηλεοπτική του πορεία ως ο «κακός» κριτής των talent shows.

Ο Νίκος Μουρατίδης είναι όμως πολλά περισσότερα, που αν τα «σκαλίσεις» δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις. Το βιογραφικό του είναι ανεξάντλητο. Από τις σπουδές σκηνοθεσίας, στο χώρο της δισκογραφίας, στη συγγραφική βιβλίων, με σχέσεις ζωής με την Μελίνα Μερκούρη, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Ζωή Λάσκαρη και άλλα μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου. Μας μιλάει για το καλλιτεχνικό του «παιδί», το μιούζικαλ «Mελίνα Darling» και τα μάτια του λάμπουν. Η προετοιμασία της «Σαλώμης» του Όσκαρ Γουάιλντ που διασκευάζει για του χρόνου, σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού ,τον έχει συνεπάρει. Έχει τρομερή ενέργεια για δουλειά και δημιουργία αφού πέρασε τρια “πέτρινα” χρόνια! Με την ψυχολογία του να πέφτει στα πατώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναπολεί το παρελθόν, κάνει τον απολογισμό του, παραδέχεται τα λάθη του, θυμώνει για την αχαριστία που βίωσε από πολλούς καλλιτέχνες, τα μάτια του βουρκώνουν στο «παιδί» που το είχε σαν δικό του και το «έχασε», δίνει την εξήγηση στη παρεξήγηση μιας κόντρας με τη Ρούλα Κορομηλά, τάσσεται κατά του Σάκη Ρουβά και της ερμηνείας του “Άξιον Εστί”, και γίνεται καταπέλτης στο Μητροπολίτη Άνθιμο για τις ομοφοβικές δηλώσεις του.

Οι πιο άγνωστες πτυχές της ζωής του Νίκου Μουρατίδη, ξεδιπλώνονται κομμάτι-κομμάτι μέσα από τη συζήτησή μας…

Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο govastileto.gr…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης